Leírás és Paraméterek
- Bio; Vegán; Természetes anyagokból; GMO mentes;
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz;
- Allergénmentes;
- Mesterséges színezékmentes;
- Tartósítószermentes;
- Cukormentes;
- Élelmi rostban gazdag;
- Fehérjeforrás;
- Hozzáadott nátriumot/sót nem tartalmaz
Összetevők: 100% bio hántolt kakaóbab
Tartalom: ~ 125 gramm ~ 12-25 adag × 5-10 g
Átlagos tápérték |
100 g termékben |
Energia: |
2589 kJ /618 kcal |
Zsír
|
53,3 g 32,5 g |
Szénhidrát
|
16,7 g 0,5 g |
Rost |
11,9 g |
Fehérje |
14,0 g |
Só |
0,1 g |
A több mint 300 hatóanyagot, köztük a fenil-, etil-amin- és szerotin-tartalmú kakaóbab a csokoládé előállításának alapja. A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui bio-termelők által gyártott kakaóbabok több antioxidánst tartalmaznak, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, a legjobb minőségűeket kiválogatják és erjesztik, a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében. A kakaópaszta készítéséhez megőrlik, majd a pasztát megolvasztják, hogy a folyékonnyá váljék. A folyadékot lehűtik és lapkákká alakítják.
A kakaó antioxidánsokkal telített, tömege 50%-át alkotó három féle zsír nem káros a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk (az olajsav, a sztearinsav és a palmitinsav), illetve többféle aminosavat is tartalmaz (triptofán és argine). A kakaómassza nem csak a csokoládékészítés legfontosabb alapanyaga, hanem az egyik legkedveltebb élelmiszer a világon. Az elmúlt években bebizonyították, hogy nyers formában az egészségünknek is rendkívül jót tehet. A BioMenü perui KAKAÓMASSZA tallér egy ízletes szupertáplálék, rendszeres fogyasztása segíthet szívműködési-, hangulati- és szellemi problémák enyhítésében.