A vegital.hu (tejmentes) sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

3.300 Ft (2.598 Ft + ÁFA)

Kakaóvaj tallér, perui 125 g

Fogyasztható természetes zsiradék, melyet szívesen használnak az élelmiszerszektorban, a szépségiparban, a gyógyászat és a wellness területein.

A kakaóvaj ehető zsiradék, amely a kakaóbabból kerül kivonásra a csokoládé és kakaó gyártás során. A kakaóbab szárítását követően hideg sajtolással nyerik ki a kakaóvajat, melynek eredményeként egy szűretlen, csokoládébarna színű és finom kakaó illatú vaj jön létre. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, tört fehér, vagy sárgás színű lesz.

Előszeretettel alkalmazzák kozmetikai területen, ugyanis a kakaóvaj védőréteget képez a környezet és a bőr között, és segíti a nedvesség megtartását. Polyphenolt (CMP) is tartalmaz, mely megakadályozza az immunoglobulin termelődését, melyről úgy gondolják, hogy a dermatitis és az asztma előidézője lehet.

A kakaóvaj számos natúr kozmetikum alapanyaga. A kellemes illatú anyag számtalan más, bőrön alkalmazott készítményben is megtalálható. Kutatások azt mutatják, hogy a test kakaóvajjal történő masszírozása elősegíti a stresszes állapot megszűnését, erősíti az immunrendszert, és szerepe van a rák elleni küzdelemben is. 

Kakaóvaj pasztilla formájában megkönnyíti az adagolást.

Egységár: 26.400,05 Ft/kg
Elérhetőség: Készlethiány
3.300 Ft (2.598 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Összetétel:
100% bio hántolt kakaóbab (theobroma cacao)
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; Cukormentes; Nátriummentes/Sómentes

A kakaó Dél-Amerika esőerdőiből, főként az Amazonas és Orinoco vízrendszerének ártereiről származik. 

A kakaóvaj ehető természetes zsiradék, melyet a kakaóbabból nyernek a csokoládé és a kakaó gyártása során. Egy kakaóbab átlagosan 44-46% kakaóvajból áll, melyet a babok szárítását követően hidegsajtolással nyernek ki. A művelet eredménye a szűretlen, szűz kakaóvaj, amely csokoládébarna színű, jellegzetes kakaó illatú és ízű. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, törtfehér, vagy sárgás színű lesz.

A kakaóvajat előszeretettel alkalmazzák kozmetikumokban, barnítókrémekben, szappanokban és sokféle testápoló termékben is. A kakaóvajat a legjobb bőrnedvesítőnek is nevezik. Évszázadok óta használják a bőr puhaságának megőrzésére. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad, és azonnal felszívódik a bőrben. Magas E-vitamin tartalmú termék.

A bőr puhaságának megőrzésén kívül a kakaóvajat gyakran ajánlják ekcéma és dermatitis kezelésére.

Beltartalmi érték (kötelező adatok)
100 grammra vetítve
Energia kcal/kJ
880 kcal /3685 kJ
Zsír
99,5 g
- ebből telített zsírsavak
60,6 g
Szénhidrát
0 g
Fehérje
0,2 g
0 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére