Leírás és Paraméterek
Összetétel:
100% bio hántolt kakaóbab (theobroma cacao)
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; Cukormentes; Nátriummentes/Sómentes
A kakaó Dél-Amerika esőerdőiből, főként az Amazonas és Orinoco vízrendszerének ártereiről származik.
A kakaóvaj ehető természetes zsiradék, melyet a kakaóbabból nyernek a csokoládé és a kakaó gyártása során. Egy kakaóbab átlagosan 44-46% kakaóvajból áll, melyet a babok szárítását követően hidegsajtolással nyernek ki. A művelet eredménye a szűretlen, szűz kakaóvaj, amely csokoládébarna színű, jellegzetes kakaó illatú és ízű. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, törtfehér, vagy sárgás színű lesz.
A kakaóvajat előszeretettel alkalmazzák kozmetikumokban, barnítókrémekben, szappanokban és sokféle testápoló termékben is. A kakaóvajat a legjobb bőrnedvesítőnek is nevezik. Évszázadok óta használják a bőr puhaságának megőrzésére. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad, és azonnal felszívódik a bőrben. Magas E-vitamin tartalmú termék.
A bőr puhaságának megőrzésén kívül a kakaóvajat gyakran ajánlják ekcéma és dermatitis kezelésére.