A vegital.hu (tejmentes) sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

1.290 Ft (1.016 Ft + ÁFA)

Liofilizált eper szeletek, 30 g

Paleolit liofilizált eper szeletek, 30g.

  • 100% liofilizált gyümölcs. Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle az a víz.
  • Semmilyen adalékanyagot illetve tartósítószert nem tartalmaz.
  • Nincs benne hozzáadott cukor, olaj vagy kén.
  • GMO és gluténmentes, viszont rostban és tápanyagban gazdag.
  • Mivel nincs hőkezelés, a gyümölcsök a tápanyag tartalmuknak több mint 90%-át megtartják.
  • Kellemesen ropogós, magában is remek ropogtatni való, de jó kísérője a reggeli müzlinek, vagy bármi másnak…

Összetevők: Földieper (100%)
Minőségét megőrzi: 2024.12.31

Egységár: 43.000,08 Ft/kg
Elérhetőség: Raktáron
1.290 Ft (1.016 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás és Paraméterek

A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, mint eljárás, elsőre egy bonyolultnak tűnő folyamat, de a jelenség a természetben is megfigyelhető.
A folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket először lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle. Pontosabban a jég átmenet nélkül gőzzé változik (a folyadékfázist kihagyva!).

Két nagy előnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben.
Az első, hogy nem éri komoly hőhatás a szárítmányt, ennek köszönhetően az értékes összetevők nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem.


A másik, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökből, hanem teljes mértékben benne maradnak.
Azaz később nem kell „pótolni” semmit, ezért az így szárított termékek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, színezéket, vitamint, ásványi anyagot, minden „eredeti” bennük.
Még egy nagy előnye a liofilizálásnak, hogy a termékek szerkezete száradáskor megmarad, hiszen a növényi sejtekből a jég „eltűnik”, a késztermék porózus, ropogós lesz, nem pedig deformálódott, aszott, nehezen harapható és rágható, mint egy aszalvány vagy kandírozott gyümölcs.

Beltartalmi érték (kötelező adatok) 100 grammra vetítve:

Energia kcal/kJ 1200kJ
Zsír
- ebből telített zsírsavak
3,7g
0,3g
Szénhidrát
- ebből cukrok
50,9g
50,6g
Fehérje 7,6g
0g
Rost 15,1g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére